Vyberte svoju krajinu alebo región.

Domov
Noviny
Bude ustanovené vesmírne velenie RAF, štartujúce v Škótsku

Bude ustanovené vesmírne velenie RAF, štartujúce v Škótsku

2020-11-20

RAF Space Command to be established, launching in Scotland
Predseda vlády oznámil, že výdavky na obranu a bezpečnosť v nasledujúcich 4 rokoch budú v hodnote 24,1 miliárd libier.

Patrí sem nový „vesmírny príkaz“, ktorý „bude chrániť záujmy Spojeného kráľovstva vo vesmíre“. Bude tiež zodpovedný za prvý britský satelit vypustený z britskej rakety.

Došlo aj k vytvoreniu národných kybernetických síl. Zámerom je, aby to „narušilo teroristov, činnosť nepriateľského štátu a zločincov a zmenilo kybernetické kapacity Spojeného kráľovstva“, uviedla vláda. Partnerstvo medzi ministerstvom obrany a GCHQ bude viesť zodpovedné kybernetické operácie od boja proti teroristickým útokom po podporu vojenských operácií.


"Toto viacročné vyrovnanie je pre ozbrojené sily veľmi vítané," uviedol náčelník štábu obrany generál sir Nick Carter. „Financuje cestu k modernizácii a digitálnej sile, ktorú potrebujeme do 30. rokov 20. storočia, integrovanej do oblastí námornej, leteckej, pozemnej, kybernetickej a vesmírnej politiky.“

„Umožňuje nám to sa v krátkodobom horizonte prispôsobiť a odradiť tak od komplexných hrozieb, ktorým čelíme. Zabezpečuje obranu našej krajiny, dáva zmysel vízii globálnej Británie a vysiela silnú správu našim spojencom a protivníkom. “

Ayrshire

Škótsky minister zahraničia Alister Jack tiež potvrdil investíciu vlády Spojeného kráľovstva pre región juhozápadného Škótska vo výške 103 miliónov GBP, a to podpísaním dohody o raste Ayrshire.

Keďže škótska vláda tiež investuje 103 miliónov GBP, očakáva sa, že celkové investície vrátane súkromného financovania budú zhruba 250 miliónov GBP.

Zahrnutých je osem projektov, ktoré zahŕňajú leteckú a kozmickú technológiu, regeneráciu, výskum a inovácie, infraštruktúru a morské vedy. Škótska vláda takisto investuje 103 miliónov GBP a do zvyšku prispievajú miestni partneri.

Vo vyhlásení vlády sa uvádza:

„Dohoda umiestni Ayrshire medzi popredné britské centrá činnosti v kozmickom a kozmickom priemysle prostredníctvom ambiciózneho a transformačného leteckého a kozmického programu. Podporí to škótska aj britská vláda s celkovým financovaním programu vo výške 80 miliónov GBP. Vláda Spojeného kráľovstva investuje 32 miliónov GBP a škótska vláda 30 miliónov GBP, ďalších 18 miliónov GBP investuje Rada South Ayrshire. “

Ian Annett, zástupca generálneho riaditeľa Britskej vesmírnej agentúry, dodal:

„Dohoda prinesie ďalšiu podporu rastúcemu vesmírnemu sektoru vo Veľkej Británii financovaním celého radu nových, špičkových leteckých aktivít okolo letiska v Glasgow Prestwick, vrátane rozvoja miesta kozmického prístavu.

Toto nielenže vytvorí vysoko kvalifikované pracovné miesta v celom regióne, ale tiež zvýši reputáciu Spojeného kráľovstva ako popredného európskeho vesmírneho cieľu a priblíži nás o krok bližšie k vypúšťaniu malých satelitov vo Veľkej Británii. “

Shetlandské vesmírne stredisko

Minulý mesiac vláda Spojeného kráľovstva schválila plány spoločnosti Lockheed Martin na presun malých operácií vypúšťania satelitov do Shetlandského vesmírneho strediska. Dúfa, že to povedie k vytvoreniu „stoviek vesmírnych pracovných miest“ v Škótsku.

Britská vesmírna agentúra (UKSA) verí, že plány spoločnosti presunúť svoje zahájenie britského Pathfinderu na Shetlandský závod v Lamba Ness on Unst (na obrázku) prinesú dlhodobú hodnotu a pomôžu vytvoriť udržateľný komerčný trh uvedenia na trh ako súčasť britský program kozmických letov nazvaný LaunchUK.

Shetlandské vesmírne stredisko predpokladá, že do roku 2024 by mohol vesmírny prístav podporiť celkovo 605 pracovných miest v Škótsku, z toho 140 lokálne a 210 v širšom regióne Shetlandy. Ďalších 150 pracovných miest sa vytvorí aj prostredníctvom širších výrobných a podporných služieb.

Horúca informácia

Prepínač MIPI 2: 1 pre 2x dáta + 1x hodiny D-PHY, alebo 2x C-PHY
Nazýva sa PI3WVR628, je to šesťkanálový jednopólový dvojpásmový prepínač (SPDT) podporuj...
Bude ustanovené vesmírne velenie RAF, štartujúce v Škótsku
Predseda vlády oznámil, že výdavky na obranu a bezpečnosť v nasledujúcich 4 rokoch budú v ho...
VN DC po zemi, letecky a po mori
Vysokonapäťové (VV) jednosmerné napájacie zdroje s výkonom 3 kW ponúkajú vstup 90 až 264 Vs...
AAC Clyde Space UK podpisuje dohodu o 10 satelitoch xSPANCION vyrobených v Glasgowe
Malé satelity budú postavené v rámci nového trojročného projektu s názvom xSPANCION. Cieľom...
UK vyrobené: 60A 8,5 mm rozteč konektora
„To znamená, že aplikácie, ako je napríklad nabíjanie batérie, je možné riešiť bez toho, ...